lørdag den 4. november 2017

En del af jobbeskrivelsen


Emilie indretter. Hun har malet sit værelse, skilt sig af med barndommens lyksaligheder og opdaterer til ungdom. Hun har købt ny seng, hængt billedet hun fik fra mormor op, og tænkt tanker ud i nye muligheder.





For lidt over en måned siden blev dagen i dag skemalagt til et besøg i det forjættede land - IKEA. Du skal med, sagde hun, og skrev det ind i min kalender. Jeg havde en stærk fornemmelse af, at det mest drejede sig om flere hænder til at bære. En fornemmelse, der senere er blevet bekræftet.


Samtidig er det vist en del af jobbeskrivelsen som mor - at tage med i IKEA.





I går aftes meddelte hun, at vi skulle tidligt af sted. I morges virkede den udmelding ikke helt så sikker. Jeg nåede både at hænge ud i sofaen og vaske, inden vi begge var klar til afgang. En afgang der betød at vi lossede cyklerne på toget og forholdsvis hurtigt var fremme. Jeg bliver gang på gang overrasket over hvor hurtigt man kan komme fra Rødovre til IKEA i Høje Taastrup.

Vel fremme gik turen gennem hele butikken, der blev krydset af på listen, og den eneste der fik andet med hjem end forventet, var mig. Til gengæld synes jeg alt var tiltrængt. Stjernen der hang i vinduet sidste jul gik i stykker i løbet af forrige december, og vores kagerulle gik til de evige kagerullejagtmarker for flere år siden....

Hjemmefra havde Tøsebarnet målt op og var sikker på god plads til alle de nye tiltag. Belæsset med et nyt spejl og nye opbevaringsmuligheder, der under ingen omstændigheder kunne være på cyklerne, fik vi afleveret alting hos en flink møbelekspresmand, der kørte det hele hjem - inklusive kagerullen, og samlingen af de mange nye møbler kunne begynde.





Ud over fornøjelsen ved besøget i IKEA, har Emilie nu også lært at bruge et målebånd. Og konstateret at der ikke er plads til alle nyindkøbene. Til gengæld synes jeg hun har indrettet sig fint, og at der ikke kan være to garderobestativer på hendes forholdsvis lille værelse kunne jeg godt have fortalt hende....

Det ekstra overvejer hun nu hvorvidt skal beholdes til senere større forhold, eller fragtes tilbage og byttes til klingende mønt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar