mandag den 30. oktober 2017

Speckle and Pop!


Da Stephen West tidligere på året lancerede det mystiske sjal anno 2017, med ord om mange farver, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være med. Jeg var bare ikke lige så klar til mange farver.





Derfor blev det vigtigt for mig at finde afdæmpede farver, fra samme del af farvecirklen. Samtidig er mysterierne gode muligheder for at prøve nyt garn af.

Jeg endte hos Garnudsalg, der havde multifarvet uld og hør i afdæmpede toner med lange farveskift. Så er jeg klar til farveskift. I kasserne med garn havde jeg små uldne nøgler liggende, der har ligget i hundrede år, og engang er hjemført fra Søstrene Grene.

De små nøgler var langt fra kontraster til det valgte hovedgarn, men jeg ville heller ikke have de store kontraster.







Lige før starten brød løs, gik det op for mig, at jeg havde bestilt for lidt garn. I mit hoved lå garnet i hundrede grams fed - til trods for at der står halvtreds gram på butikkens hjemmeside - og en ny bestilling måtte sendes af sted. Desværre kunne jeg nu kun få to af de tre valgte farver, og sjalet blev derfor endnu mindre farverigt end først antaget.

Da jeg også valgte at strikke med kun fire kontrastfarver (pops) i stedet for fem, er mit sjal endt noget mindre farverigt end mange af de andre.

Til gengæld må jeg sige at for første gang oplever jeg et mylder af smukke færdige sjaler. Også selvom mange, mange af dem er så farverige at jeg burde være stået af.





Jeg synes faktisk at Stephen West her har begået en genistreg, og designet et afsindig flot sjal - som
også er dejligt at have på.










Design: Speckle and Pop! af Stephen West.


Garn: LinWool Multi fra Garnudsalg. Jeg brugte farverne Khaki, blå og turkis. Dertil satte jeg uld fra Søstrene Grene - købt for mange år siden.

Det færdige sjal vejer 320 gram, fordelt på cirka 270 gram LinWool Multi og resten fra de små uldne nøgler fra restekassen.


Pinde: 3½ mm. Jeg startede på træpinde, men da de undervejs i de meget lange kantpinde gik fra hinanden, skiftede jeg til en fast Addi rundpind.


Størrelse: Temmelig stort - Cirka 200 x 60 centimeter - det er svært at måle et rundt sjal.







Bemærkninger: Jeg strikkede som sagt ikke helt efter forskrifterne farvemæssigt. Jeg nåede også et par andre ændringer.


Clue1: Da jeg kun havde to hovedfarver strikkede jeg 17 gentagelser inden farveskiftet, som jeg strikkede over 6 gentagelser og derefter igen 17 gentagelser i den nye farve.

Clue2: Helt efter bogen, men med introduktion af den 3. farve. Det lille vævestrikmønster ligner perlegrus, uden at være det. Men jeg tænkte at perlegrus er flot i tre farver, at det her mønster sikkert også er flot i tre farver, jeg havde tre farver og jeg var lovet et kort clue.

Clue3: Her gik det galt. Ifølge opskriften skulle jeg lave nogle gigantiske huller over tre omslag. Jeg er ikke vild med gigantiske huller i strik - omend jeg må indrømme at de færdige sjaler med huller slet ikke er så slemme, og at hullerne faktisk giver mening.

Hullerne skulle sammenlagt blive til 13 masker. På siden af trekanten, som jeg lige havde strikket var 6 kantmasker, hver over 2 pinde - altså samlede jeg 13 masker op, ved at *slå om, strikke en maske i kantmasken 6 gange og slå om endnu en gang = 13 masker, inden jeg strikkede de 13 masker på den anden side af trekanten.

Jeg havde valget mellem at strikke udelukkende ret eller en blanding af ret og patent over de mange masker der dækker kanten. Jeg havde ikke lyst til mere ret, så jeg valgte at strikke patent over det hele. Jeg spejlvendte det patentstrikkede, for hver mønstergentagelse - heldigvis fortalte forkortelserne i opskriften hvordan jeg skulle strikke sammen i patent tl den modsatte side, selvom det oprindeligt slet ikke skulle bruges.





Clue4: Jeg overvejede længe om jeg skulle lukke af med kun en farve, men valgte at bruge alle fire pops, med mange, mange hæftninger til følge.


Sagde jeg det færdige sjal er superlækkert?


Har du lyst til at se flere billeder af sjalet, kan det ses lige her på Ravery.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar