fredag den 15. januar 2016

Mere kameraleg


Måske var jeg lige lidt for optimistisk i går. Måske hoppede jeg lidt for meget rundt. Under alle omstændigheder kunne jeg, da jeg vågnede i morges, mærke en smule tilbagevendt mathed.


Original


Så jeg blev inde i dag. Mest under varme tæpper i sofaen, og lidt under gode dyner og med lukkede øjne i sengen. Jeg har drukket the og tegnet. Jeg har læst og lavet ingenting. Og så har jeg leget lidt mere med Emilies kamera.

Indstillet på effekter, som et billedebehandlingsprogram som sådan også kunne lave. Siddende i sofaen og med buketten fra mine fantastiske kollerger som motiv.

Det er sjovt at kameraret har så mange funktioner, og det er sjovt at lege med. Men i bund og grund er jeg mest interesseret i gode skarpe billeder af hverdagen, af landskaber, af mennesker, af detaljer og mest af alt helt tæt på. Der er ingen tvivl om at Emilies kamera kan mere end mit lille i lommeformat, men mit kan også, og de mange effekter er helt sikkert sjove, men jeg tvivler på hvor tit de vil blive brugt.

Mit eget lille håndholdte er umiddelbart bedre til det med tæt på end Emilies fine. Det handler muligvis mere om tilvænning, for de kommer vist lige tæt på. Med et macroobjektiv vil Emilies helt sikkert være bedst – hun har da også allerede skrevet kameratilbehør på ønskelisten.

Men fordi det var sjovt, og fordi jeg ikke lige ved hvornår det ellers skulle bruges, legede jeg med de effekter jeg umiddelbart synes var mest interessante, og lavede fine billeder. Origanalen – eller billedet uden effekter er det allerøverste – længere oppe i teksten.



Farveskitse

Farveskitse. Det er hyggeligt at billedet bliver en tegning. Jeg kunne forestille mig at det kunne være en sjov effekt i forhold til portrætter. Men det kunne jeg som sådan med dem alle.



Billedeillustration

Billedeillustration. Igen en tegning, men også rigtig hyggelig. Zombiemanden, må vente med billeder til en anden dag. Han blev færdig i aftes, han står ikke så stabilt, men heldigvis er der stadig sne udenfor, og han står fint i sne – selvom han får noget kolde fødder.



HDR

HDR. Den der effekt som på et tidspunkt var det nye sort. Det er vist bedre til åbne landskaber end et stilleben i en lille stue.



Selektiv farve - lime

Selektiv Farve. Effekten fra i går. Jeg fokuserede på den limefarvede kande, og synes det er superhyggeligt at den grønne sten i min ring og en enkelt gul blomst i kortet også blver fremhævede.



Selektiv farve - pink

Endnu en selektiv farve. Bare for også at prøve med de lyserøde blomster i buketten.

Tilbage til tanken om portrætter, gad jeg godt lege lidt med den blå farve i Emilies øjne. Eller knaldrøde læber. Men det må blive en anden dag.


6 kommentarer:

  1. Må man spørge ind til, hvad du er blevet opereret for?
    Iøvrigt mega fede billeder som du har leget takket være dit kamera.

    Ønsker dig rigtig god bedring:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Helena, det må du, selvom jeg har skrevet meget mere længere nede.
      Jeg har fået fjernet min livmoder.

      Slet
    2. Åhhhh det var vidst gået min næse forbi, det må du meget undskylde.
      Håber du er ved fat mod, sender dig mange kærlige tanker.

      Slet
  2. Det er nemlig sjovt at lege med, jeg har de samme funktioner på mit Sony alpha 6000. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Susanne, det er sjovt, men jeg tror jeg har fået nok af kameraleg nu :)

      Slet