fredag den 16. april 2010

Kagebagning


t øsebarnet pegede og ville bage kage i går. Pegede mod en færdigpakning på hylden i supermarkedet da vi købte ind efter garderobeudvidelsen.

Suk tænkte jeg og fik sagt noget om at gøre det fra bunden og ordentligt og videre i den dur. Suk, også fordi hun er god til at bage, er god til at måle op og hælde sammen.

Men nu duede kun papversionen, og hun fik lov, for somme tider skal der være plads til at hoppe over hvor gærdet er lavest.


april 2010


Hun blandede og rørte og brugte smør i stedet for margarine, bagte og lavede topping, der kom på i sidste øjeblik. I sidste øjeblik, for før bagningen gik igang var det allerede sent, og sengetider kom på tværs af kagespisning – og det selv om hun fik lov til at smage lige inden dynerne for alvor kaldte.

Næ nej, sagde hun, gik i seng og ventede på morgendagen. Vi andre derimod måtte gerne smage. Så det gjorde vi – smagte og var ikke synderligt begejstrede.


april 2010


I morges hoppede hun selv på vognen og spurgte senere om min vurdering.. Jeg duer ikke til at lyve så jeg sagde efter bedste overbevisning at jeg fandt kagen en smule kedelig.

Tøsebarnet blev stille, kiggede lidt og svarede så: “Det synes jeg også..”

Engang imellem er de lave gærder ikke besværet værd og når hun i løbet af weekenden sikkert kommer og vil bage igen, er hun helt sikkert også klar til målebægre og mel fra posen med mel uden andre blandinger.

Nogen ting skal læres af egne erfaringer.

4 kommentarer:

  1. den har vi også været på og blev enige om at de der kageblandinger kun er til nødsituationer,for de som er i tidnød.

    SvarSlet
  2. Lige mine ord, Evi.
    Og så kan jeg alligevel ikke lade være med at tænke på den der kage af samme slags jeg engang bagte, lagde sammen med creme af piskefløde og nougat og tog mad, da min farmor fyldte år og hastige invitationer løb ud.
    - Der stod så pludselig ikke mindre end fire damer i farmoralderen og ville have opskriften... Jeg synes det var pinligt :)

    SvarSlet
  3. ja det forstår jeg, men du havde da trods alt tilført den noget originalt med din lækre nougatcreme. Lidt morsomt er det da også at tænke på, at de ikke kunne smage den var hjemmegjort fra bunden af.

    SvarSlet
  4. der skulle selvfølgelig stå "at de ikke kunne smage den IKKE var hjemmegjort"

    SvarSlet