lørdag den 10. april 2010

Arbejdsplaner


f ormiddagen indeholdt egentlig planer om indkøb i det nærmestliggende bygge- og havemarked. Men da Anders ikke lignede en, der havde lyst til at stå op og det viste sig at byggemarkeder har længe åbent, hoppede jeg på bussen til en tur ind om byen og Sommerfuglen, efter et ekstra sæt spidser i en størrelse jeg endnu ikke har købt.

Jeg kunne godt have ventet, men torsdag bød på den helt rigtige opskrift til det garn, der længe har ligget og en strikkeprøve viste at pind 3½ ikke var det helt rigtige valg. Pind 3½ blev alligevel valgt og startet og mange masker blev strikket, inden en prøve på pind 3 så dagens lys. Før jeg fortrød blev det hele pillet op og har nu ventet på den dag turen kunne gå forbi et nyt sæt pinde.


København


Der er hyggeligt inde i København, men jeg skyndte mig hjem igen, for byggemarkedet ventede og med det den gamle klapvogn, der er ved at brase sammen, stadig kan bruges, når der ikke skal transporteres børn, men kun material der ikke tager skade hvis det løse hjul pludselig ryger af og alting falder til jorden.

Vores mål var altanen, der bliver flittigt brugt, men knap så flittigt vedligeholdt. Da jeg flyttede ind – for syv år siden - købte jeg et læs træfliser af den billige slags af trykimpræneret træ, der siden har prydet gulvet og dækket over det meget grimme, meget lidt behagelige underlag altanen er født med.

Efter syv år kan de ikke mere, de gamle træfliser. Ikke alene er de gået i smadder, der hvor vi går mest, men også mos – som egentlig ser meget hyggeligt ud, har slået sig fast og sat bo.

Da først vi nåede Silvan skulle der pludselig også et lille bord og et par billige stole med hjem. Min drøm er en bænk – bare en lille topersoners, men plads til tæpper, puder og hygge en sommerdag, men sådan en havde de ikke – i hvert fald ikke en jeg ville have med hjem. Så indtil den dag den rigtige bænk dukker op, nøjes vi med stole, der sikkert kan pyntes en del med et par puder og et lille tæppe.

da først vi så i øjnene at klapvognen ikke længere var nok til hjemtransporten satsede vi på hjælp – af slags der kan betales for – og et par ekstra krukker røg oveni læsset.

Lige nu er altanen tømt – bortset fra de gamle fliser – Anders er hoppet i arbejdstøjet og vasker ned, inden jeg om lidt bliver kaldt til, for at slæbe alt det, der ikke længere har plads herhjemme, før også gulvet kan få en kærlig hånd og det nye blive lagt.

Indtil da er der lige tid et endnu et opslag med nye pinde i den rigtige størrelse.


opslag

5 kommentarer:

  1. Det lyder som en skøn lørdag :-)

    SvarSlet
  2. Det er det Anne :)
    Lige nu er udedørsarbejdet skrinlagt. Det larmer for meget og mørket er ved at falde på... men i morgen :)

    SvarSlet
  3. Det er rigtig forår, og det bliver skønt når altanen kan tages i brug igen :-)

    SvarSlet
  4. Det er et meget meget flot billede du har fanget uden et eneste menneske på. Lidt af et kunststykke derinde, næsten uanset tidspunkt på døgnet.
    God fornøjelse med at hyggeliggøre altanen.
    Jeg vil også gerne have trægulv på min altan og afventer at de billige træfliser kommer på tilbud.
    Ha' en dejlig søndag :-)

    SvarSlet
  5. Lene den bliver brugt hele året, for ingen af os gider røg indenfor. Så Anders sidder troligt på altanen - i regnvejr med en paraply - og nyder vejret, uanset hvordan det er.
    Jeg flytter først for alvor derud, når varmen viser sig - og det glæder jeg mig til :)


    Annette, jeg tror jeg var heldig :)

    Fliserne var vist på tilbud, så jeg vidt jeg kunne se - de findes i hvert fald i ugens tilbudsavis.. jeg ved ikke om de har åbent søndag :)

    SvarSlet