lørdag den 9. januar 2010

De skønneste julegaver


Efterhånden som jeg bliver ældre, formindskes antallet af julegaver. Til gengæld bliver de gaver jeg får mere og mere specielle, i retning af at ramme plet.

I år – eller lige der før nytåret da det var jul – fik jeg nogen af de skønneste gaver nogensinde.
Jeg ved godt det efterhånden er et stykke tid siden det var jul, alligevel har jeg lyst til at vise lidt frem.

frøken flue

med øjne så store som en tesiFor mange år siden – jeg har glemt hvor mange – stiftede jeg for første gang bekendtskab med frøken flue eller myg, eller hvad hun hedder. En helt fantastisk lampe jeg længe havde planer om at eftergøre, men aldrig fik ført ud i livet.

BedsteVeninden havde fundet hende til mig – og det er en hende for på æsken hedder hun Mademoiselle Filou. Jeg kan ikke rigtig gennemskue om der er en oversættelse, menn jeg tænker på den som en flue, selvom den måske i virkeligheden mere ligner en myg.

Med tesiøjne og fine vinger på en fatningskrop, er den superhyggelig og –enkel og når det endelige landingssted er fundet, skal den lyse godt op. Min første tanke er skråvæggen i køkkenet, men med et køkken uden emhætte er jeg bange for om den alt for hurtigt bliver alt for fedtet… men måske ender den der alligevel.

Med til historien hører at gaven var delt i to. Der fulgte også en lille pakke med, som jeg skulle passe godt på, for den kunne gå i stykker. Jeg fik den lille pakke først – den indeholdt en lille æske med glødepærer – det helt rigtige til fluens hovede. Det vidste jeg bare ikke på det tidspunkt, men synes det var en hyggelig gave og tænkte BedsteVeninden havde fået fat i den sidste æske. Min Yndlingsonkel derimod, så lidt desorienteret ud og synes det var en mærkelig gave – til det gik op for ham, der fulgte en mere…

Inspired to Knit

Jeg slæber tit den ene strikkebog efter den anden hjem fra biblioteket. Kigger dem igennem, finder en detajle eller to jeg synes om, men falder sjældent over en hel bog, jeg bare gerne vil eje.

Engang i løbet af efteråret stødte jeg tilfældigt på bogen Inspired to Knit af Michele Rose Orne. Den hører  til kategorien af bøger jeg gerne vil have. Specielt en enkelt opskrift har jeg drømt om siden og også besluttet garn til.

Stor var min glæde da netop den bog dukkede frem fra bunken af gaver under træet og min egen version af Vinter Wonderland rykkede lidt nærmere.

Yndlingstanten havde ellers været lige ved at beholde den selv og finde noget andet til mig – Hvor er jeg glad for hun holdt fast i, den var til mig :)

mod lyset

forgreningerSammen med ungerne har jeg lavet rigtig mange kort, hvor dekorationen har været maling lagt mellem to stykker karton der drejes engang mellem flade hænder og forsigtigt hives fra hinanden. Malingens blanding og de forgreninger der dannes af at trække fra hinanden giver nogen helt fantastiske mønstre der er umulige at styre på forhånd.

I Klubben har de brugt samme teknik, men denne gang glasmaling mellem to stykker glas.

Det er blevet til det smukkeste ophæng i grøn og lilla, der i vinduets lys drager øjet til at se og se og se. Emilie har lavet mange flotte ting i løbet af måneden, men den her er jeg specielt glad for. Den er faktisk meget, meget smukkere i virkeligheden, end jeg kunne gengive på et billede.

Smukke, dejlige betænksomme gaver jeg holder meget af :)

7 kommentarer:

  1. Det var dog nogle spændende og anderledes gaver, den lampe er virkelig sjov :-)

    Winter Wonderland har jeg også gået og været forelsket i, i lang tid - det er en skøn sag, der bare må laves på et tidspunkt :-)

    Tak for oplysningen om neverkont - jeg anede ikke, at det var dét jeg lavede :-) Det er altid dejlig at blive oplyst!

    SvarSlet
  2. Dejligt du kunne bruge oplysningen. Det er en af de ting, jeg synes er dejligt ved Bloglandia - at vi kan dele informationer :)

    SvarSlet
  3. Skønne, skønne gaver :o)
    Fluelampen er da helt fantastisk! Jeg ved ikke helt, om jeg ligefrem ville have den stående, for jeg er ikke normalt så meget for insekter i overstørrelse ;-) Men den er helt vildt sjov og fascinerende :D

    SvarSlet
  4. De levende af slagsen kan jeg også godt undværre Annette, men den her må gerne bo her. Og helst siddende på væggen - tror jeg :)

    SvarSlet
  5. Hi-hi. Skøn flue på væggen!
    Det er dejligt, når man får gaver købt med betænksomhed.
    Jeg blev simpelthen så glad for min gave fra Gemalen i år. Tænk, han havde ledt længe og bestilt garnvinde på internettet - og ledt endnu længere, ringet rundt og undersøgt, for til sidst at tage bus og tog til Sommerfuglen for at købe hæklebog og hæklenål. At han så havde købt strikkepinde i stedet for hæklenål (Hvad er forskellen?) er en anden sag, men han havde virkelig prøvet og ønsket at ramme rigtigt.
    Dejligt med den slags gaver.
    Jeg er også vild med dit fine glas-billede. Det er smukt - og sikkert endnu smukkere i virkeligheden. Fotos gengiver sjældent farver særligt godt, synes jeg.
    KH Frau Putz.

    SvarSlet
  6. Frau Putz, jeg synes den er fantastisk.
    Sikke en dejlig gave gemalen din havde fundet. Det er så skønt, når der bliver tænkt ekstra tanker og lagt mere end bare det mest nødvendige bag :)

    SvarSlet