fredag den 4. december 2009

Planlægning


hyttetur november 2009

Når tøjet skal vaskes kan det være en god ide med vasketider – spicielt når men som jeg bor i et socialt boligbyggeri med fælles vaskeri. Når transporten foregår med bus og tog kan det være en god ide at tjekke op på køreplaner og deslige inden afgang.

Det sidste er jeg også rigtig god til, når turen går længere væk. Skal jeg bare på arbejde, ind mod byen eller andre steder der ikke kræver flere skift er jeg alligevel sådan indrettet at jeg gør mig færdig smutter ud ad døren og håber turen ikke kører lige for næsen af mig.

Gør den det, så venter jeg. Eller også går jeg.. hellere gå end stå der og vente. Sådan er jeg.

I aftes skulle jeg med toget fra Frederikssund.. havde jeg tjekket hvornår toget kørte? Næh… det kører jo hvert 20. minut og på sådan en endestation holder det som regel længe nok, til at ventetiden i kulde og frost ikke behøver vare længere end højst nødvendigt.

Og ganske rigtigt. 5 minutter gik der, så holdt toget ved perronen varmt og indbydende og med masser af plads både til mig, cykel og udpakning af strikketøjet..

På samme måde sorterede jeg vasketøjet i morges, hankede op og nu snurrer alle 4 mulige maskiner i kælderen. De kunne have været i brug. De kunne have været bestilt. Men de stod kun og ventede på mig, og om en time hænger der friskduftende vasketøj på snorene i kælderen og venter på at tørre.

Imens vil jeg tømme viktualieskabet i køkkenet, vaske og tørre alle hylder og sætte det hele pænt ind igen – der trænger. Det er faktisk utroligt hvordan ris og andre små korn altid kan ligge over det hele – også selvom de er pakket forsvarligt ind!

4 kommentarer:

  1. Det lyder utrolig bekendt - det der med planlægning eller mangel på samme :-)Her skal der også gang i noget rengøring idag...for der trænger rigtig meget. Ja, jeg glæder mig ligefrem :-).

    KH Gittemay

    SvarSlet
  2. Det lyder som en rigtig go' fredag, du dér har gang i, Pernille :-) Det sidste, 4 lystigt snurrende maskiner, kunne jeg forresten godt bruge lige nu - min egen vaskemaskine står (ubrugeligt hen) i mit soveværelse, mens der lægges nyt badeværelsesgulv - og vasketøjet lynhurtigt hober sig op ...

    SvarSlet
  3. hele min dag er også altid en planlægning....ellers så hang det ikke sammen. Og den der med ris - jeg troede kun det var mig der havde køkkenskabe med ris der flyver om hovedet når jeg har gæster....

    SvarSlet
  4. Gittemay, når først jeg kommer i gang kan jeg synes rengøring er helt hyggeligt :)

    Etcetera, det er så skønt når jeg får fingre i alle fire maskiner - så går tøjvask som en leg :)
    Forhåbentlig får du snart gang i maskinen igen, for det holder desværre ikke op med at hobe sig op... det der vasketøj :)

    Marianne, næ nej hvordan det sker, det ved jeg ikke, men her fyger det tit med ris allevegne :)

    SvarSlet