søndag den 18. oktober 2009

Superhyggeligt


Må være overskriften til dagens brunch og hygge.

Jeg fandt blomster undervejs, i en lille kiosk på hjørnet lige inden BedsteVeninden. Kiosken, der ofte har alt det, man lige står og mangler.

Lige i døren var et udvalg af bundede blomster, der mest af alt lignede noget, der hører hjemme på kirkegårde. Ikke at det er noget problem, jeg mente bare ikke det var det helt rigtige signal at sende. Midt mellem alle begravelsesblomsterne, stod også et bundt chrysantemum, så dem snuppede jeg, og nu håber jeg bare de holder lidt længere end natten over.

BedsteVeninden havde været igang fra tidlig morgen – startende allerede i aftes og havde lavet mad til et mindre kompagni. Da vi alle havde proppet os til vi kunne trille, var der ikke gjort det store indhug.

Det hjalp lidt da Søster, med farmand og yngsteniecen drog hjemad med taskerne fulde af boller og brownies. Da ældsteniecens (måske) kæreste lidt senere kom, efter at have spillet kamp og med sulten i behold, begyndte bordet at være til at overskue.

Niece og (måske – det er ikke altid godt at vide i den alder) kæreste forsvandt, vi ryddede det sidste. Kager, boller, frugt og tilbehør forsvandt i dertil egnede bøtter og skåle, jeg fik kanelsnegle og brownies med i tasken og BedsteVeninden pakkede lidt ned til senere, før vi pakkede os sammen og gik ud i solskinnet.

Vi fulgtes mod Metroen, hvor BedsteVeninden skulle videre mod Amager og en aften og middagsaftale, jeg på cykel hjemad ad den grønne cykelsti.

Ved Diakonissestiftelsen stod en lysregulering, der har været udsat for en omgang tæv, men ikke har givet op. Selvom manden vendte med hovedet nedad, var der stadig lys i både den røde og den grønne model.

Solen skinnede, så jeg næsten blev blændet, selv iført solbriller og de skønneste orange og brændte farver lyste mig imøde fra alle sider.

Ved Damhussøen var der gang i fuglelivet og mange havde sat pladsen på hjørnet stævne med weekendens overskud af brød. Både små og store hyggede sig med poser fulde af brødkrummer, fuglene fløj både højt og lavt, over og under, og var temmelig svære at fange i farten.

Hjemme går dagen på hæld, solskinnet forsvinder i takt med at solnedgangen breder sig i horisonten. Emilie ventede med spil og hygge, inden jeg indtog computeren til en tur rundt og høre hvad andre har brugt dagen til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar