torsdag den 17. september 2009

Morgenfrisk


Morgenfriske boller

Det der med morgenmad og mine unger, det fungerer sjældent særlig godt. Ofte bliver det sådan noget i forbifarten. Skal noget sælges til dem, skal det helst være sukkerfyldte morgenmadsprodukter, der sjældent giver energi til længere tid ad gangen.

Jeg har prøvet noget nyt og planen er at blive ved, men hvor længe jeg lige mønstrer sådan et hausfrauoverskudsenergihalløj, eller noget er endnu uvidst.

Om ikke andet rodede jeg en halv gang dej sammen i aftes, satte hele molevitten i køleskabet natten over og frembragte otte boller i morges. Fire med sukker og kanel drysset over og fire uden. 

Meningen er at de fire sukrede boller er lidt mere morgenmadsagtige end resten, selvom det er samme dej og der både er kerner og groft mel i. De fire uden, skulle så gerne kunne bruges til lækre hjemmelavede sandwich i madpakken i morgen.

Forsøget er at fortsætte dag efter dag efter dag, så de stakkels unger bliver fodret ordentlig af både morgen og senere til frokost… Nu ser vi så lige…

Hvis jeg havde haft tanker om hyggelige morgenstunder samlet om morgenbordet, kunne jeg så godt pakke det sammen, for bollerne blev grebet på vej ud af døren og spist undervejs til skole. Måske ikke det mest sunde, men så fik de noget indenbords :)

Daniel havde endda ekstra travlt. Han lappede cykel i aftes og skulle lige omkring tanken og fylde ekstra luft i. Når ikke kræfterne holder til en almindelig håndpumpe, er det godt der ikke er langt til trykluft… Der skal man så bare lige passe på. Samme barn har lige ringet, at slangen er sprunget, så nu lader han cyklen stå og hopper på bussen….

6 kommentarer:

  1. Jeg bliver helt sulten........

    Hvis det der hausfrau-halløj går helt over gevind, kan du bare smide et boller af ved Damhussøen ;)

    SvarSlet
  2. Det er ikke nogen dårlig ide Pialouise :)

    SvarSlet
  3. Sund take away er bedre end intet :-)

    SvarSlet
  4. Det er det, Losarinas Mor, og jeg får dem sikkert aldrig til at sidde ned. De vil hellere sove ti minutter længere :)

    SvarSlet
  5. Du bist eine sehr gute Hausfrau, jeg har den samme drøm om at bikse nogle boller sammen om aftenen son jeg så lige kan knalde i ovnen om morgen, vi er så dårlige til at få spist noget inden at vi skal ud af døren

    SvarSlet
  6. Pernille, det er så lækkert, når jeg får det gjort. Nu har jeg holdt ved to dage i træk og ungerne har meddelt, de synes det er en god ide... Så jeg må hellere blive ved :)

    SvarSlet