søndag den 20. september 2009

Emilie


emilie-malet

Billede nummer to. Denne gang er det Emilie, der er foreviget.

emilieJeg er stadig selv overrasket over, hvor flot det bliver, selvom prosessen ikke er det store.

Det kræver tålmodighed og evnen til at holde sig inden for stregerne. Det kræver et billedebehandlingsprogram, der kan omsætte et portræt til 3-4 farver. Det kræver bittesmå pensler, en god hobbymaling i fire forskellige nuancer af samme farve og er ellers at sammenligne med barndommens mal-efter-nummer billeder – noget jeg ellers aldrig har prøvet.

Flere har vist interesse, så næste billede vil jeg prøve at omsætte til en vejledning fra A til Z.

emillie-malet1Denne gang tog jeg billeder undervejs og sammen med oplægget er det sjovt at se det færdige resultat vokse frem, efterhånden de tre farver giver liv i billedet.

Jeg startede med den mellemste farve, derefter den mørke og endelig den lyse.

emilie-malet2








Da jeg lavede de første billeder, sidste år, legede jeg lidt med antallet af farver og nåede frem til at jeg bedst kan lide resultatet af 4 farver (baggrunden tæller også), men mindre kunne også gøre det, med et spændende resultat til følge, og måske være lidt mere overskueligt at male.

4 kommentarer:

  1. Det er vigtigt med godt værktøj når man laver noget, men det har altså også betydning med talent og flair og det skal jeg da lige love for at du har, Pernille :-))

    SvarSlet
  2. Jo talent og flair betyder også noget, men langt hen ad vejen vil jeg alligevel påstå, at med tålmodighed og vilje kommer man også langt.

    Og tusind tak Laura :)

    SvarSlet
  3. Åh det var et lekkert bilde:-)

    SvarSlet
  4. Hanne, jeg bliver så overrasket over hvor godt det ligner, hver gang jeg har lavet et færdigt :)

    SvarSlet