lørdag den 18. juli 2009

Stranden


Stranden

2. dagen besluttede vi at finde stranden. Via pålidelig kilde vidste vi at der er ca 3 km og via de to gamle kort over området jeg havde fundet i huset (det ene fra 1946, det andet fra 1957) kunne jeg se at vi blot skulle følge vejen, indtil vi ramte en sti mod stranden.

Samtidig regnede jeg med at Anders kendte vejen, han har været i huset flere gange gennem de sidste mange år. Først senere gik det op for mig, han kun har været turen til stranden et par gange og det i tilstande, der ikke har rummet plads til lejring af turen…

Vi gik… gennem sommerhusområdet ad først en vej, siden en anden. Det passede ikke helt med det kort jeg havde memoreret, men så længe retningen var rigtig, nåede vi nok frem i sidste ende. Efter flere sving, først den ene vej og siden den anden, nåede vi en sti Anders mente at kende og senere mødte vi en sten, der med store røde bogstaver viste vej mod stranden.

drageskæl

Turen gik gennem udkanten af Tisvilde Hegn, der rummer rigtig mange graner og fyretræer. Mange steder ligger væltede grantræer med grene stikkende ud til alle sider som et spændende motiv.

Barken på fyretræerne var også et studie værd, og fik mig til at tænke på kæmpestore drager og deres skæl. Ikke for ingenting er Ungersvendens foretrukne læsning fantasy - bøger som Harry Potter og Eragon.

Ved stranden var der fantsatisk. En fantastisk udsigt, fantastiske skyformationer og et roligt hav.

Turen tilbage var en del kortere og her blev vi hjulpet af folderen om Tisvilde Hegn, der stod til fri afbenyttelse i en holder. Tilbage i huset fandt jeg et nyere kort og det viste  sig at gadeplanerne er ændret en del siden 1946.

En dejlig tur i et historisk område, der indbyder til betragtninger om lidt af hvert.

Fra stranden mod skoven

Ingen kommentarer:

Send en kommentar