onsdag den 8. juli 2009

Så gik der tid med det


toppe/bluser/kjoler
Jeg skal bare lige… tænkte jeg. Nu er dagen gået, projektet blev lidt mere omfattende end først antaget, men så skulle der også være fødselsdagsgave nok, til Tøsebarnet når hun mandag morgen vågner og kræver gaver…
6 stk toppe/bluser/kjoler, nogle med ærmer andre uden, blev det til. Det er muligt, det er nemt – det der smocksyning, men som altid, tager det længere tid, end jeg lige går rundt og tror.
De to jeg troede, jeg skulle sy till mig selv, bliver i hvert fald en anden gang :)
Nu håber jeg så bare ikke, underboerne er nået at bligve alt for trætte af mig. Jeg kunne også håbe, de slet ikke har været hjemme. Jeg ved har en kolonihave og vejret har lige været til at bruge sådan et sted!
Så var der lige måden at gøre det på:
Tynd elastik beregnet til symaskinen, fås i stofbutikker, sytilbehørsbutikker eller lignende steder.
Elastikken spoles på undertrådsspolen, der muligvis skal løsnes lidt. I overtråden er almindelig sytråd. Lav en prøve for at finde den rigtige indstilling af overtrådsspændingen, og så er det ellers derudad med ca 1 cm mellemrum.
Jeg syr stoffet sammen til en ring og syr smock i en lang spiral. Stoffet trækkes ud undervejs, for at få det pænt. De første rækker trækker sig ofte ikke særlig meget sammen, men når først der syet et stykke ned, bliver det rigtig fint.
Bagsiden af smock

6 kommentarer:

  1. Hvilken fryd og overflod at få så mange på een gang :-)
    Du er dygtig !

    SvarSlet
  2. Jeg forestiller mig glæden, ved at hive den ene efter den anden op af æsken... og håber så, der er nok till hele sommeren :)

    SvarSlet
  3. Tak for instruksen om smocksyning!Jeg har gået og funderet på det og tænkte, at det nok var noget med elastik og at det måtte være nemt.

    God tur ud i sommerlandet!

    SvarSlet
  4. Susling, god fornøhjelse, hvis du kaster dig ud i projektet, og tak :)

    SvarSlet
  5. Jeg har hørt så mange bøvle med smock - men det må snart testes! Jeg håber tøsebarnet bliver glad - det ser vildt godt ud!

    SvarSlet
  6. Stine, tøsebarnet blev glad, og ja du må da bare igang - det er perfekt til små babybukser :)

    SvarSlet