torsdag den 30. april 2009

Bådpladsen


stranden

Den kutter der lå alene på bådpladsen første aften i Lønstrup, og allerede da virkede som et motiv, jeg havde den største lyst til at forevige, lå der heldigvis stadig, da jeg torsdag endelig havde mulighed for lidt alenetid med kameraet.

Vejret var skønt og mens jeg gik rundt og skød det ene billede efter det andet, nød jeg for en tid at være alene, få sand i skoene og solen der bagte fra en skyfri himmel.

kutter2

I Lønstrup er ingen regulær havn. Sådan er det vist flere steder op langs kysten. I stedet er bådepladser, med kraftige spil og tykke wirer, der bruges til at trække bådene på land. Sporene i sandet vidnede om, at den enlige kutter ikke er den eneste i området.

spil

Igen blev jeg slået af den vilde natur, der til stadighed viser sit ansigt og skærer igennem som den vil. Ikke som i den del af landet, hvor jeg normalt hører hjemme, hvor alt er kæmmet og ordnet efter menneskets bedste overbevisning, og den største naturoplevelse er Vestvoldens store befæstningsanlæg, der i sidste ende er menneskeskabt og kostede mange tvangsarbejderes liv.

Herude vestpå har naturen også kostet liv, men på naturens præmisser. Her får jeg allernådigst lov at være, hvis jeg husker at passe på og overholde de regler naturen sætter.

redningsstation

6 kommentarer:

  1. Skønne billeder. Sådan en tur med knasende sommertær er ren livsenergi.

    SvarSlet
  2. Jamen for Sørensen da, Pernille! Så har du været i en spytklats afstand fra mig (eller; næsten da...) uden jeg vidste det.

    Lønstrup er en af de skønneste pletter på denne jord, og jeg e-l-s-k-e-r den lille by. Uanset årstiden. Der er altid smukt og hyggeligt :-)

    SvarSlet
  3. Det var en skøn oplevelse Kirsten. Rent mentalt er jeg vist endnu ikke kommet hjem endnu :)

    SvarSlet
  4. Mit dejlige udflugtssted bag på motorcyklen sammen med landmanden :-)

    SvarSlet