onsdag den 25. februar 2009

Fest for de store

fastelavnstønder

Festen for de store elever, blev en rigtig god aften. Der blev danset, leget kysseleg, smadret tønder, spillet  spil og hygget på tværs af klasser.

Vi havde gjort klar til en fest, der stod i  lystens tegn. Gør hvad I har lyst til, når I har lyst! Der var mad, når ungerne var sultne, pølser og brød grillet efter alle kunstens regler over åben ild (eller grillkul) der ikke havde helt så meget lyst til at lege med, som hvis det havde været en varm sommerdag.

Der var salg af silk og sodavand, udlån af diverse spil, musik med DJ hele aftenen, tøndenedslagtning for alle klasser og ellers bare plads til at mose rundt og hygge, som hygges skal. Dvs de seje drenge så seje ud, de tøsede piger fjantede rundt og en hel klasse sad med en flaske og formåede at vende den gamle “den flaskehalsen peger på” til en kysseleg, der varede hele aftenen.

Alt forløb som det skulle. Den af de seje, der lige skulle se hvor langt rebet var, tog min gode kollega i kravebenet og sammen forsvandt de ind mod Caféen og vores billardbord og spillede et par timer.

Da alle var sendt glade hjem og oprydningen var overstået sagde flere lærere samstemmende, at hvis det er sådan at holde fest, er det jo nemt.

Jeg kan kun give dem ret, og glæde var der også at spore her, hvor der ellers har være mere negativitet end godt er.

Festerne for de store omkring fastelavn har været holdt de sidste 3-4 år. Vi blev inviteret med sidste år og stor var min forundring over hvor forfærdelig sådan en aften kunne være. Jeg havde på forhånd afskrevet alle ungernes horrible historier om forfærdelige fester, som noget de selv måtte være med til at gøre bedre. Jeg måtte tage mine ord i mig og tænkte mit.

Míne tanker gik i høj grad mod en flok lærere, der ikke virkede synderlig interesserede i at holde fest, og måske derfor ikke havde vist den store interesse i forberedelse eller afholdelse. Den efterfølgende evaluering lagde kun til de tanker. Jeg oplevede en flok lærere, der følte festen trukket ned over hovedet på dem, og egentlig ikke havde lyst til at deltage.

Vi påtog os derfor at vise at fester kan holdes på en fornuftig måde, indenfor et rimeligt budget og uden de store forberedelser. Jeg kan så alligevel ikke komme udenom at festen skiftesvis har hængt ud af halsen og været noget jeg glædede mig til. Mest hængt mig ud af halsen fordi de aftaler jeg troede lavet, alligevel ikke fungerede!

Den glæde jeg oplevede fra lærerne i går var udløsende for alle frustrationerne.

Det var en rigtig god aften!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar