onsdag den 10. september 2008

Hvorfor?


Jeg undrer mig, når forældre til børn i SFOI (børnehaveklasse - 2. klasse) gang på gang ringer og får sendt deres børn ud på parkeringspladsen, i stedet for selv at hente dem i SFO'en.


Jeg undrer mig, når andre forældre fortæller pædagogerne, at forældrene til det barn, de er ved at sende hjem, sidder udenfor skolen og ryger.


Jeg undrer mig, når pædagogerne i SFOI år efter år beklager sig over problemet, men ikke får gjort noget ved det.


Jeg undrer mig, når en af samme pædagoger i telefonen siger til forældrerne, at deres børn vil blive glade for at blive hentet, at resten af pædagogernes reaktion er: det gjorde du ikke.


Jeg undrer mig.



Nu har ledelsen fået nok, skåret igennem og besluttet.
Fra nu af vil børn, der af den ene eller anden grund skal sendes hjem, samles til pulje og pædagogerne vil gå en runde hver halve time, og sende disse børn hjem.

Et eller andet sted, dybt nede, siger noget mig, at det bare gør det værre... Jeg ved det ikke. De involverede virkede glade. måske er det bare mig, måske ved jeg ingenting. Jeg ved ingenting - det er ikke mit problem, hvis nogen af mine forældre, til mine store børn endelig ringer, bliver jeg nærmest lykkelig - jubii forældrekontakt!

Jeg har ikke en løsning - min løsning ville være dialog, og jeg er sikker på, at svaret ville være: det har vi prøvet.
Jeg tænker så, kan det prøves på en anden måde?

Jeg har ikke en løsning.
Men alligevel - betyder den nuværende beslutning ikke bare, at det nu er "lovligt" at ringe sit barn hjem?




2 kommentarer:

  1. Nu er det nogle år siden, at jeg havde mine børn i SFO, men jeg er sikker på, at hvis vi havde forsøgt, at få ungerne sendt ud på parkeringspladsen, så havde de kigget undrende og sagt: "Nej hent dem selv herinde"... det var aldrig gået.
    Jeg undrer mig over, at forældrene overhovedet kan finde på det.

    SvarSlet
  2. Jeg snakkede med min søster i går, det er åbentbart et udbredt fænomen...I deres SFO har de taget beslutningen om at det slet ikke er muligt at ringe børn hjem, skriv en seddel om morgenen eller lav en fast aftale... nødsituationer er noget andet :)

    På aftenens forældremøde, var der faktisk en forælder der i ramme alvor spurgte om det så ville blive billigere, når servicen sådan blev sat ned?
    svaret var at servicen bestemt ikke blev sat ned, snarere højnet - overfor børnene!

    SvarSlet